T1

Online Albumproofing är länken
mellan dig, dina kunder och
olika fotoboksleverantörer

Med Online Albumproofing visar du en designad fotobok enkelt och snabbt för dina kunder. För att verktyget lätt ska kunna integreras med ditt företags hemsida, utformar du din visningssida med ditt varumärke och egen bakgrund.

Efter att du skapat boksidorna i valfritt designprogram, laddar du upp dem i Online Albumproofing. Kontrollera designen, låt kunden godkänna boken och därefter behövs bara några enkla klick för att skicka boken till tryckeriet.

I dagsläget erbjuder vi fyra leverantörer, som vi har ett nära samarbete med. På sikt kommer vi att erbjuda fler, och om du vill att din bokleverantör ska finnas med kontakta oss gärna.

T4

Skapa ett album snabbt och enkelt

I Online Albumproofing hittar du pixelstorlek och upplösning för boksidorna. Designa boksidorna i Photoshop eller annat valfritt designprogram.

När du är klar laddar du upp alla sidorna på en gång till Online Albumproofing. Markera alla jpg-bilder som du vill använda dig av och klicka på ”Ladda upp”. Om boksidorna har felaktig storlek, varnar programmet så att du kan korrigera.

Om du vill ändra den inbördes ordningen mellan sidorna; klicka, dra och släpp dem där du vill ha dem.

T2

Visa boken för kunden

Med Online Albumproofing har du som fotograf möjlighet att visa den färdigdesignade boken för kunden tillsammans med ditt eget varumärke. Placera din företagslogga längst upp, till vänster, höger eller i mitten, i den storlek som du väljer.

Vill du ändra bakgrundsfärg? Vi rekommenderar att du laddar upp din logga, anger ett HEX-värde för bakgrundsfärgen för att matcha din egen hemsida perfekt.
Efter att du laddat upp dina boksidor, skapas automatiskt en blädderbok.

I ”Blädderbok” använder kunden muspekaren för att vända sida blad för blad. En realistisk ljudeffekt ger känslan av att kunden faktiskt bläddrar i en riktig bok!

T3

Kunden ger direkt feed-back

När kunderna tittar i ”Blädderboken” finns det en ruta under varje sida, där de direkt kan skriva in kommentarer och ändringar. Sedan klickar de bara på ”skicka” och du kan läsa vad kunden skrivit direkt på mailen eller online.

Det ger kunderna tid att i lugn och ro titta igenom boken, och du som fotograf får direkt feed-back!

Kunder som vill ha boken som den är, klickar på ”Vi godkänner” och du får en skriftlig bekräftelse på att de vill beställa. Om du så önskar kan du blända bort funktionen ”kommentera” och bara låta kunderna godkänna boken.

Efter att kunderna godkänt boken behövs bara några klick för att skicka iväg boken till tryckeriet.

Här kan ni se ett exempel av en anpassad presentationssida. Tack till Brigitte Grenfeldt för tillåtelse att visa hennes fina bok. (Lösenordet är "brigitte")